Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Voedselveiligheid en ozon (ehec/E.coli)

U hebt het ongetwijfeld wel eens gehoord, voedsel dat wordt teruggeroepen of vernietigd omdat het is besmet met bacteriën zoals Escherichia coli (E.coli) of EHEC. Meestal is dit te wijten aan een slechte hygiëne bij het verwerken van voedsel. Voedsel besmet met E.coli of EHEC bacteriën vormen een groot risico voor de voedselveiligheid daarom is een goede hygiëne van groot belang.

Ozon is een zeer sterke desinfectans en laat geen smaak of geurstoffen achter. Dit maakt ozon een ideaal middel om voedsel te desinfecteren omdat het bij een juiste dosering voedsel niet aantast maar wel desinfecteert. Dit zorgt niet alleen voor een betere hygiëne maar ook voor minder risico. Een behandeling met ozon kan de bacteriën met ruim een factor Log 3 verminderen (een reductie van 1000x) binnen 1 seconde! Een verdere reductie is mogelijk maar dan neemt de tijd die voor de behandeling nodig is sterk toe.

Ozon vermindert niet alleen sterk de kans op een besmetting met E.coli of EHEC, dit doet het ook nog eens razendsnel en zonder de smaak aan te tasten.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van ozon binnen uw bedrijf? Neem u voor meer informatie dan contact met ons op.