Voedselveiligheid en ozon (E.coli en EHEC)

U heeft het ongetwijfeld wel eens gehoord, voedsel dat wordt teruggeroepen of vernietigt. Dit omdat het is besmet met bacteriën zoals Escherichia coli (E.coli) of EHEC. Meestal is dit te wijten aan slechte hygiëne bij het verwerken van voedsel. Voedsel besmet met E.coli of EHEC bacteriën vormt een groot risico voor de voedselveiligheid, dit is dan ook waarom goede hygiëne van groot belang is en waar ozon zeer goed van pas komt.

Voedselveiligheid en ozon

Voedselveiligheid en ozon

Ozon is een zeer sterke desinfectans en laat geen smaak of geurstoffen achter. Dit maakt ozon een ideaal middel om te desinfecteren. Dit zorgt niet alleen voor een betere hygiëne maar ook voor minder risico. Een behandeling met ozon kan de hoeveelheid bacteriën in korte tijd met ruim een factor Log 3 verminderen (een reductie van 1000x)! Een verdere reductie is zelfs ook nog mogelijk, dan neemt echter wel de tijd die voor de behandeling nodig is sterk toe.

Ozon vermindert dus sterk de kans op een besmetting met E.coli of EHEC, dit doet het ook nog eens razendsnel en zonder de smaak aan te tasten.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van ozon binnen uw bedrijf? Neem u voor meer informatie contact met ons op.