Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Ozon batch testen

Bent u benieuwd wat ozon voor effect heeft op uw proces water en wilt u ozonproeven uitvoeren? Wij bieden u twee mogelijkheden om ozonproeven uit te voeren om te kijken wat het effect is van ozon op uw proces specifieke water.

Ozon batch test

Voor het laten uitvoeren van een ozon batch test stuurt u ons een kleine hoeveelheid water op, in de meeste gevallen is 10 liter voldoende. Wij voeren hierop ozonproeven uit met verschillende ozon doseringen en contacttijden. Van de diverse testresultaten worden dan watermonsters genomen. Deze kunnen wij vervolgens laten analyseren op diverse zaken zoals bacterie reductie, afnamen van chemische stoffen, etc. Het is ook mogelijk om de watermonsters terug te sturen naar de opdrachtgever zodat deze zelf de watermonsters kan onderzoeken. 

Met behulp van de analyse resultaten van de watermonsters kunnen wij desgewenst een ozonsysteem uitrekenen die geschikt is voor het behandelen van de gehele waterstroom. Een logische vervolgstap na een batch test is het plaatsen van een pilot installatie om te controleren of het berekende ozonsysteem in de praktijk ook de gewenste resultaten behaald. Hieronder ziet u een foto van de resultaten van

ozon batch test

Klik hier voor ozon pilot testen