Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Ozon en ebola

Ebola maakt de laatste maanden vele slachtoffers, dit zal u niet ontgaan zijn. Er worden diverse methodes bekeken om de verspreiding van ebola te voorkomen/minimaliseren.  Een goede hygiëne is van wezenlijk belang, ozon kan hierbij goede diensten bewijzen. Niet alleen kan het drinkwater hiermee worden gedesinfecteerd. Ozon kan ook worden gebruikt om ruimtes te desinfecteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vliegtuigen en ziekenhuizen. Tevens kan ozon worden ingezet om bijvoorbeeld linnengoed te wassen. Op dit moment worden er zelfs onderzoeken gedaan naar de toepassing van ozon voor het vernietigen van het ebola virus in bloed.

Een virus wordt door ozon geïnactiveerd doordat de RNA of DNA structuur van het virus wordt aangetast. Doordat een virus geen reparatiemechanisme heeft kan het geïnactiveerde virus zich niet meer vermeerderen en kan er geen tolerantie of resistentie ontstaan.

Ozon wordt nu langzamerhand ingezet bij het behandelen van ebola, kijk bijvoorbeeld op de onderstaande link: http://www.newsmaxhealth.com/Health-News/ozone-therapy-ebola-trial/2014/09/24/id/596709/

Ozon kan echter veel breder worden ingezet bij het stoppen van ebola uitbraken door het in te zetten voor het verbeteren van de hygiëne.