Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Ozon en Ebola

Ebola maakt jaarlijks vele slachtoffers. Er worden diverse methodes bekeken om de verspreiding van ebola te voorkomen/minimaliseren. Een goede hygiëne is van groot belang en ozon kan hierbij goede diensten bewijzen. Ozon kan niet alleen worden gebruikt om drinkwater te desinfecteren, ook ruimtes kunnen gedesinfecteerd worden met ozon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vliegtuigen en ziekenhuizen. Tevens kan ozon worden ingezet om bijvoorbeeld linnengoed te wassen. Op dit moment worden er zelfs onderzoeken gedaan naar de toepassing voor het vernietigen van het ebola virus in bloed.

Een virus wordt door ozon geïnactiveerd doordat de RNA / DNA structuur van het virus wordt aangetast. Doordat een virus geen reparatiemechanisme heeft kan het geïnactiveerde virus zich niet meer vermeerderen en kan er geen tolerantie of resistentie ontstaan.

Ozon wordt nu langzamerhand ingezet bij het behandelen van ebola, kijk bijvoorbeeld op de onderstaande link: http://www.newsmaxhealth.com/Health-News/ozone-therapy-ebola-trial/2014/09/24/id/596709/

Ozon kan echter veel breder worden ingezet bij het stoppen van ebola uitbraken door het in te zetten voor het verbeteren van de hygiëne.