Reinigen van oppervlakken met ozon

Het reinigen van oppervlakken en producten met ozon is een goed alternatief voor conventionele schoonmaakmiddelen. Ozon heeft een zeer sterke desinfecterende werking waardoor het prima is in te zetten als desinfectans. Vooral in de voedselindustrie kan ozon een grote bijdrage leveren aan de voedselveiligheid. Ozon kan perfect worden ingezet voor de desinfectie van bijvoorbeeld oppervlakken, machines, verpakkingsmateriaal en gereedschap, het is namelijk zeer effectief in het bestrijden van de volgende zaken:

  • Bacteriën (Salmonella, E-coli, etc.)
  • Schimmels
  • Virussen
  • Sporen

Ozon werkt vele malen sneller dan gebruikelijke desinfectie middelen, een log 3 reductie (een factor 1000) van de bacteriedruk is prima haalbaar! In de voedselindustrie zal er meestal gebruik worden gemaakt van ozon opgelost in water. De gebruikte materialen in de voedselindustrie zijn veelal ozonbestendig waardoor het gebruik van ozon relatief makkelijk te integreren is. Neem voor meer informatie gerust contact op.

Reinigen van oppervlakken met ozon