Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Tol Watertechniek / De Ozonspecialist heeft twee AS400 afschuimers mogen leveren aan Ecomare op Texel. Het gaat hier om afschuimers met een automatisch spoelsysteem.

In het Zeeaquarium ontdekken de bezoekers van Ecomare wat er allemaal leeft in de Wadden- en Noordzee. De bezoeker daalt als het ware af onder de zeespiegel. De zeeaquaria bevinden zich zes meter onder de grond. Elk aquarium stelt een leefgebied voor. Nagebootst zijn een dijk, een haven, de kuststrook en de Waddenzee. De grootste is het Noordzee-aquarium: een cilindervormig aquarium van bijna vijf meter hoog en met een diameter van ruim vier meter.
Behalve de grote aquaria, zijn er ook een aantal kleine. In deze demonstratie-aquaria worden de kleinste dieren gehouden, zodat ze goed te zien zijn. Te denken valt hierbij aan bijzondere anemonen, jonge hondshaaitjes en kleine krabben en zeesterren.
Het voeren van de vissen gebeurt op een vast tijdstip. Ondertussen vertellen de dierverzorgers over de zeedieren. Aan de aquaria zijn verschillende expositie-elementen gekoppeld die te maken hebben met het leven in en rond de zee
.