Tol Watertechniek / De Ozonspecialist heeft twee AS400 afschuimers mogen leveren aan Ecomare op Texel. Het gaat hier om afschuimers met een automatisch spoelsysteem.

In het Zeeaquarium ontdekken de bezoekers van Ecomare wat er allemaal leeft in de Wadden- en Noordzee. De bezoeker daalt als het ware af onder de zeespiegel. De zeeaquaria bevinden zich zes meter onder de grond. Elk aquarium stelt een leefgebied voor. Nagebootst zijn een dijk, een haven, de kuststrook en de Waddenzee. De grootste is het Noordzee-aquarium: een cilindervormig aquarium van bijna vijf meter hoog en met een diameter van ruim vier meter.
Naast de grote aquaria zijn er ook een aantal kleinere aanwezig. In deze demonstratie-aquaria worden de kleinste dieren gehouden zodat deze ook goed te zien zijn. Te denken valt hierbij aan bijzondere anemonen, jonge hondshaaitjes en kleine krabben en zeesterren.
Het voeren van de vissen gebeurt op een vast tijdstip. Tijdens het voeren vertellen de dierverzorgers van alles over de zeedieren. Aan de aquaria zijn verschillende expositie-elementen gekoppeld die te maken hebben met het leven in en rond de zee.

Voor meer informatie over ozon, de toepassingen en technische informatie: Informatie ozon