Ozon voor dierentuinen en aquaria

Ozon voor dierentuinen en aquaria is een specialisme van Tol Watertechniek. Wij verzorgen het ontwerp, de bouw en het onderhoud voor ozonsystemen voor dierentuinen en aquaria. Het nut van ozon bij de behandeling van zoet- en zoutwater bassins van dierentuinen en aquaria is inmiddels ruim bewezen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer dierentuinen ozon toepassen.

Voor het behandelen van bassin water voor bijvoorbeeld ijsberen, zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen wordt onder meer ozon toegepast om het water te zuiveren.
Bij dierentuinen en aquaria bevatten de bassins vaak relatief veel eiwitten wat het uitermate geschikt maakt om eiwitafschuimers in te zetten als ozonreactor. Op deze manier maakt men optimaal gebruik van de flocculatie eigenschap van ozon waarna deze stoffen door de eiwitafschuimers direct worden verwijderd. Ozon heeft nog een groot aantal andere voordelen:

  • Door het ontkleuren van het water zijn de dieren goed te zien voor uw bezoekers en verzorgers.
  • Verwijdert geur
  • Verhoogt het zuurstof niveau van het water
  • Verlaagt de ziektedruk, vermindert de kans op ziektes en infecties
  • Verwijdert eiwitten waardoor er minder last is van schuimvorming
  • Flocculatie van afvalstoffen
  • Breekt diverse chemische stoffen af
  • Zet nitriet om naar nitraat

Een goed biologisch en mechanisch filter blijft noodzakelijk. Ozon kan veel maar het is zeker geen wondermiddel! Het ontwerp en de bouw van het filtersysteem kunnen wij ook verzorgen. Op die manier is een goede inpassing van het ozonsysteem gegarandeerd.

Al onze systemen worden ontworpen met het oog op een laag energieverbruik, eenvoudig onderhoud en uiteraard gezond en helder water. Uw bezoekers willen de dieren immers in optimale conditie kunnen aanschouwen. Bij ons kunt u terecht voor losse componenten en turn-key systemen.

Wilt u meer weten over ozon voor dierentuinen of aquaria? Neemt u dan contact met ons op.

© Tol Watertechniek

Ozon systeem

Ozon systeem waterbehandeling