Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Wassen / desinfecteren van groente en fruit

Wassen en desinfecteren met ozon. Problemen met de houdbaarheid van uw groente of fruit, of last van bestrijdingsmiddelen op uw groente en fruit? Ozon kan voor beide problemen worden ingezet. De toepassing van ozon binnen de voedingsmiddelen industrie is zeer divers.

Houdbaarheid is een zeer belangrijk aspect van groente en fruit. Het wassen van groente en fruit zorgt ervoor dat ziektekiemen (schimmels en bacteriën) minder kans krijgen om zich te ontwikkelen. Niet alleen op het product zelf maar ook op de apparatuur die wordt gebruikt om uw product te wassen en te verpakken. Ozon is zeer geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie door het sterk desinfecterend vermogen zonder gebruik van chemicaliën. Daarnaast werkt ozon zeer snel en daardoor is het mogelijk om grote volumestromen in een korte tijd te behandelen. Ook residuen van bestrijdingsmiddelen laten zich in veel gevallen verwijderen met ozon.

De smaak van uw product zal niet veranderen door de toepassing van ozon, iets wat met chemicaliën zeker wel het geval zal zijn. Naast het wassen van groente en fruit is het ook mogelijk om ozon te doseren in de bewaar- of opslagruimte, kijk voor meer informatie over deze methode op de volgende link: Opslag van groente en fruit.

Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat ozon voor het wassen en desinfecteren van uw producten kan betekenen.

Ozongenerator

Ozongenerator voedselindustrie

Ozon systeem voedselindustrie

Ozon systeem voedselindustrie