Zuurstofconcentrator huren

Voor het huren van zuurstofconcentratoren voor de productie van ozon bent u bij ons aan het juiste adres. Ozon wordt vaak gebruikt als een krachtig oxidatiemiddel en desinfectiemiddel in water- en luchtzuiveringsprocessen, industriƫle toepassingen en de voedingsmiddelenindustrie. Het huren van zuurstofconcentratoren biedt een efficiƫnte en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die tijdelijk extra zuurstof nodig hebben om ozon te genereren. Daarnaast biedt het een oplossing als een tijdelijke overbrugging als bijvoorbeeld uw eigen zuurstofconcentrator defect is of onderhoud nodig heeft.

Een zuurstofconcentrator is een apparaat dat omgevingslucht aanzuigt en zuurstof van andere gassen scheidt door middel van een proces genaamd “Pressure Swing Absorption”. Het geconcentreerde zuurstofgas kan vervolgens worden gebruikt als voedingsbron voor ozongeneratoren. Deze ozongeneratoren gebruiken elektriciteit om zuurstofmoleculen te splitsen in afzonderlijke zuurstofatomen, die vervolgens reageren met andere zuurstofmoleculen om ozon (O3) te vormen.

Bij grotere zuurstofconcentratoren wordt een separate compressor gebruikt om perslucht te produceren. Dit perslucht wordt vervolgens door de zuurstofconcentrator gebruikt om zuurstof van te maken.

Het huren van zuurstofconcentratoren voor ozonproductie biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een flexibele oplossing voor bedrijven die tijdelijk behoefte hebben aan zuurstof. In plaats van te investeren in de aanschaf van dure apparatuur die mogelijk niet constant nodig is, kunnen bedrijven zuurstofconcentratoren huren voor de gewenste periode. Dit bespaart kosten en minimaliseert kapitaaluitgaven. Een ander voordeel is de mogelijkheid om te upgraden naar zuurstofconcentratoren met een hogere capaciteit als de behoefte toeneemt. Het huren van zuurstofconcentratoren voor ozonproductie is ook gunstig omdat wij als verhuurder zorgen voor het onderhoud en de reparatie van de apparatuur. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud of eventuele reparaties.

Bovendien bieden verhuurbedrijven vaak technische ondersteuning en training aan bij het gebruik van de zuurstofconcentratoren. Dit helpt bedrijven om het maximale uit de apparatuur te halen en eventuele operationele uitdagingen op te lossen. Het huren van zuurstofconcentratoren voor ozonproductie is een duurzame en milieuvriendelijke optie. Omdat de zuurstofconcentratoren zuurstof uit de omgevingslucht halen, is er geen noodzaak voor opslag, transport of levering van grote zuurstofflessen. Dit vermindert het gebruik van wegwerpbare materialen en de impact op het milieu.

De volgende zuurstofconcentratoren hebben wij op dit moment te huur:

  • 0-5 lpm zuurstofconcentrator (max druk 0,5 Bar)
  • 0-10 lpm zuurstofconcentrator (max druk 1,2 Bar)

zuurstofconcentrator