Ozon bij vijvers

Informatie over ozon bij een vijver

Last van een gele gloed in uw vijverwater? Groeien uw koi slecht of heeft u vaak last van zieke koi? Ozon kan u van al deze problemen verlossen.

Door het gebruik van een ozon installatie worden stoffen verwijderd uit uw vijverwater die met andere methodes lastig weg te krijgen zijn. Met behulp van ozon wordt uw vijverwater glashelder, witte koi zien er dan ook echt wit uit! Naast het verwijderen van kleurstoffen is een ozon systeem ook zeer goed in te zetten om de ziektedruk in een vijver te verlagen. Ozon doodt namelijk bacteriƫn, parasieten, schimmels en virussen en verlaagt zo de ziektedruk.

Ozon vijver

Ozon vijver

Met behulp van ozon is ook een hogere groei van uw koi te verwezenlijken, ozon breekt namelijk ook hormonen en feromonen af.

Hieronder ziet u de voordelen nogmaals op een rij:

  • Verwijderen van kleurstoffen
  • Doden van bacteriĆ«n, parasieten en virussen
  • Verwijderen van hormonen en feromonen, resulteert in een hogere groei
  • Laat pure zuurstof achter als reststof
  • Onderdrukken van nitriet pieken

Ozon kan zeer goed worden ingezet bij het filteren van een vijver, een vijver kan echter niet alleen met behulp van ozon gefilterd worden. Er zal altijd een filtersysteem noodzakelijk zijn bij het gebruik van ozon.

Naast de bovengenoemde toepassingen zijn er nog tal van andere voordelen van het gebruik van ozon op vijvers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of kijk op de volgende informatie pagina: Informatie over de werking van ozon op een koivijver.