Desinfectie van spoelwater

Desinfectie van spoelwater wordt steeds belangrijker. Dit geldt zeker voor de desinfectie van spoelwater voor bijvoorbeeld flessenwassers, krattenwassers en dergelijke. Steeds meer verpakkingsmaterialen worden tegenwoordig namelijk hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan (frisdrank) flessen en kratten voor transport van levensmiddelen. Voor een veilig hergebruik van deze flessen en kratten is het noodzakelijk om deze goed te desinfecteren. Enerzijds omdat men niet kan achterhalen waarvoor deze producten in de tussentijd zijn gebruikt, ook omdat er natuurlijk geen ziektekiemen op/in mogen zitten. Ozon is hierbij een prima alternatief voor traditionele desinfectie middelen. Ozon is zeer milieuvriendelijk en laat geen chemische residuen achter.

Desinfectie van spoelwater met ozon kan worden toegepast om kratten en flessen te reinigen en desinfecteren. De voordelen van ozon zijn overduidelijk:

  • Ozon is veilig in gebruik
  • Er blijven geen schadelijke residuen achter in het gereinigde product
  • Ozon laat geen smaak en geur achter
  • Er is geen noodzaak tot de opslag van (gevaarlijke) chemicaliĆ«n
  • Laag energieverbruik
  • Ozon is zeer milieuvriendelijk

In bijna alle gevallen is het mogelijk om een ozonsysteem te integreren in de wateraanvoer van een flessen- of krattenwasser. Aanpassingen aan de wasser zelf zijn meestal niet nodig en daarnaast levert het gebruik van ozon meestal ook een fikse besparing van het waterverbruik op. Daarom is ozon dus een zeer interessant alternatief desinfectie middel.

Desinfectie van spoelwater

Desinfectie van spoelwater