Chloorvrij zwembad

Chloorvrij zwemmen in een zwembad met ozon

U wilt chloorvrij zwemmen? Met behulp van ozon is dit prima mogelijk!zwembad met ozon

Het gebruik van ozon op (publieke) zwembaden stijgt. Deels heeft dit te maken met het drastisch lagere chloor verbruik door de inzet van ozon. De andere reden is de verminderde kans op oog- en luchtwegirritaties. Vooral mensen met luchtweg problemen hebben veel baat bij chloorvrij zwemmen, dit vermindert hun klachten tijdens het zwemmen.
Voor een privé zwembad is het toegestaan om de chloor dosering volledig te vervangen voor een ozoninstallatie / ozonsysteem, een zogeheten chloorvrij zwembad. Hierbij kan ozon dus worden ingezet als alternatief voor chloor.

Het gebruik van ozon op publieke zwembaden is toegestaan mits er een meetbaar gehalte aan vrij chloor aanwezig is, dit is wettelijk geregeld. Er zal dus altijd chloor gedoseerd moeten worden, wel veel minder dan bij zwembaden zonder ozon. Bij publieke zwembaden is het dus niet toegestaan om chloorvrij te werken, toch vermindert ozon het verbruik en de klachten drastisch.

Het toepassen van ozon bij zwembaden vergt een gedegen kennis van zowel ozon en de filtratie van zwembaden. Tol Watertechniek levert en installeert ozonsystemen (en filtersystemen) voor het behandelen van zwembadwater, uiteraard kunnen wij u ook adviseren en begeleiden. Neemt contact met ons op voor meer informatie.