Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Desinfectie van spoelwater

Desinfectie van spoelwater wordt steeds belangrijker. Dit geldt zeker voor de desinfectie van spoelwater voor bijvoorbeeld flessenwassers, krattenwassers en dergelijke. Ozon is hier een prima alternatief voor traditionele desinfectie middelen. Ozon is zeer milieuvriendelijk en laat geen chemische residuen achter.
Steeds meer verpakkingsmaterialen worden tegenwoordig hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan (frisdrank) flessen en kratten voor transport van levensmiddelen. Voor een veilig gebruik van deze flessen en kratten is het noodzakelijk om deze goed te desinfecteren. Enerzijds omdat men niet kan achterhalen waarvoor deze producten in de tussentijd zijn gebruikt. Maar ook omdat er natuurlijk geen ziektekiemen op/in mogen zitten.

Desinfectie van spoelwater met ozon kan worden toegepast om kratten en flessen te reinigen en desinfecteren. De voordelen van ozon zijn overduidelijk:

  • Ozon is veilig in gebruik
  • Er blijven geen schadelijke residuen achter in het gereinigde product
  • Ozon laat geen smaak en geur achter
  • Er is geen noodzaak tot de opslag van (gevaarlijke) chemicaliën
  • Laag energieverbruik
  • Ozon is zeer milieuvriendelijk

In bijna alle gevallen is het mogelijk om een ozonsysteem te integreren in de wateraanvoer van een flessen- of krattenwasser. Aanpassingen aan de wasser zelf zijn meestal niet nodig en het levert meestal ook een fikse besparing van het waterverbruik op. Daarom is ozon een interessant desinfectie middel.

Desinfectie van spoelwater

Desinfectie van spoelwater