Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Verwijderen van geur met ozon

Het verwijderen van geur of stank met behulp van ozon is toepasbaar voor geur afkomstig van diverse bronnen. Bijvoorbeeld voor geuren veroorzaakt door: industrie, brand, kweek van planten, etc. Het beschrijven van de verwijdering van de diverse geuren zou al een website op zich vereisen. Daarom staat hier een korte beschrijving. Voor het toepassen van ozon in uw specifieke situatie kunt u het beste even contact opnemen.

Geuren die zich bevinden in een (afgesloten) ruimte kunnen worden verwijderd met dezelfde werkwijze. Er wordt een ozongenerator in de betreffende ruimte geplaatst die de lucht aanzuigt, behandeld met ozon en vervolgens de lucht weer uitblaast.  Geuren die afkomstig zijn van bijvoorbeeld dieren, brand en koken kunnen allemaal op deze manier worden verwijderd.

Het verwijderen van geuren afkomstig van de industrie of veroorzaakt door de kweek van (wiet)planten werkt doorgaans anders, deze geur wordt immers uitgestoten in de atmosfeer. In dergelijke situaties wordt er in het afvoerkanaal van de lucht een (grote) dosis ozon geïnjecteerd die eventueel met UV weer geneutraliseerd kan worden.