Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Chloorvrij zwembad

Chloorvrij zwembad met ozon

U wil chloorvrij zemmen in een chloorvrij zwembad? Met behulp van ozon is dit prima mogelijk zwembad met ozon

Het gebruik van ozon installaties op (publieke) zwembaden stijgt. Deels heeft dit te maken met het drastisch lagere chloor verbruik door de inzet van ozon. De andere reden is de verminderde kans op oog- en luchtwegirritaties. Voor een privé zwembad is het toegestaan om de chloor dosering volledig te vervangen voor een ozon installatie / ozon systeem, een zogeheten chloorvrij zwembad. Hierbij kan ozon dus worden ingezet als een alternatief voor chloor.

Het gebruik van ozon systemen op publieke zwembaden is toegestaan mits er een meetbaar gehalte aan vrij chloor aanwezig is, dit is wettelijk geregeld. Er zal dus altijd chloor gedoseerd moeten worden, maar wel veel minder dan bij zwembaden zonder ozon. Bij publieke zwembaden is het niet toegestaan om chloorvrij te werken, maar ozon verminderd het verbruik en de klachten drastisch.

Tol Watertechniek levert en installeert ozon systemen voor het behandelen van zwembadwater, uiteraard kunnen wij u ook adviseren en begeleiden. Neemt contact met ons op voor meer informatie.