Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Reinigen van oppervlakken met ozon

Ozon heeft een zeer sterke desinfecterende werking  waardoor het prima is in te zetten als desinfectans. Vooral in de voedselindustrie kan ozon een grote bijdrage leveren aan de voedselveiligheid.  Ozon kan perfect worden ingezet voor de desinfectie van bijvoorbeeld oppervlakken, machines, verpakkingsmateriaal en gereedschap. Daarnaast kan voedsel zelf ook worden gedesinfecteerd met behulp van ozon. Ozon is zeer effectief in het bestrijden van de volgende zaken:

  • Bacteriën (Salmonella, E-coli, etc.)
  • Schimmels
  • Virussen
  • Sporen

Ozon werkt vele malen sneller dan gebruikelijke desinfectie middelen, log3 reductie (een factor 1000) bacteriedruk is haalbaar binnen 1 seconde! In de voedselindustrie zal er meestal gebruik worden gemaakt van ozon opgelost in water. De gebruikte materialen in de voedselindustrie zijn veelal ozonbestendig waardoor het gebruik van ozon relatief makkelijk is te integreren. Neem voor meer informatie contact op.