Tol Watertechniek - Specialist in waterbehandeling en ozonsystemen +31 (0)61 245 40 88 info@tolwatertechniek.nl

Desinfectie van spoelwater

Ozon wordt vaak gebruikt in systemen waar spoelwater wordt gebruikt. Toepassingen zoals spoelwater om verpakkingen en dergelijke te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan spoelwater voor flessenwassers, krattenwassers en dergelijke.
Tegenwoordig worden steeds meer verpakkingsmaterialen hergebruikt zoals (frisdrank) flessen en kratten voor transport van levensmiddelen. Voor een veilig gebruik van deze flessen en kratten is het noodzakelijk om deze goed te desinfecteren. Enerzijds omdat men niet kan achterhalen waarvoor deze producten in de tussentijd zijn gebruikt. Anderzijds omdat er ziektekiemen op kunnen zitten. Ozon desinfecteert niet alleen, het helpt ook bij het verwijderen van (organische) vervuiling.

Om kratten en flessen te reinigen en desinfecteren worden kan ozon worden toegepast en heeft het een aantal voordelen boven andere methodes:

  • Ozon is veilig in gebruik
  • Ozon laat geen smaak en geur achter
  • Er blijven geen schadelijke residuen achter in het gereinigde product
  • Geen noodzaak tot de opslag van (gevaarlijke) chemicaliën
  • Laag energieverbruik

In bijna alle gevallen is het mogelijk om een ozonsysteem te integreren in de water aanvoer van een flessen- of krattenwasser. Aanpassingen aan de wasser zelf zijn meestal niet nodig en het levert meestal ook een fikse besparing van het waterverbruik op.