Toepassingen van ozon

Ozon wordt steeds meer gebruikt in onder andere desinfectie toepassingen, om bijvoorbeeld de houdbaarheid van groente en fruit te verhogen. Maar ook om bijvoorbeeld flessen te desinfecteren voordat deze worden afgevuld. Voor bijna alle desinfectie toepassingen is ozon te gebruiken, voor ons is op dit moment desinfectie van (bedrijfs) water de grootste markt. De toepassing van ozon desinfectie is zeer breed en heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van andere desinfectie methodes zoals chloor. Ozon heeft onder andere de volgende voordelen:

  •   Zeer krachtige oxidator
  •   Laat geen schadelijke residuen achter
  •   Milieu vriendelijk
  •   Heeft een 3000x sterkere kiemdodende werking als chloor
  •   Werkt vele malen sneller dan chloor
  •   Geen opslag van chemicaliën benodigd
  •   Lage operationele kosten
  •   Laat geen smaak of geur achter
  •   Geen resistentie van bacteriën tegen ozon mogelijk

 

Hieronder zijn een aantal toepassing van ozon opgesomd, voor een uitgebreide omschrijving van de specifieke case kunt u klikken op de betreffende case: