Ozon reactor

Bij onweersbuien worden bij hoge elektrische ontladingen ozon gevormd.  Ozon kan ook kunstmatig worden gevormd door een zogenaamde corona discharge of dielectric barrier discharge. De werking van een ozon generator berust op dit principe. De gegenereerde ozon kan worden ingemengd in een ozon reactor om zo water te behandelen.

Ozon behandeling kan ingezet worden bij waterbehandeling, luchtzuivering en bijvoorbeeld zwembad water behandeling. Ook kan je met ozon geurtjes behandelen. Wij bieden verschillende ozon reactoren aan zoals een AS ozon reactor en een HD ozon reactor. Wij bieden installatie en onderhoud aan ozonreactoren aan voor zeer gunstige prijzen.

AS ozonreactor Dit type ozon reactor is een ozon bestendige afschuimer vervaardigd uit transparante buis. Het voordeel van een AS ozon reactor is dan ook dat het een deel van de door ozon afgebroken stoffen direct uit het water verwijderd.

HD ozonreactor De HD serie ozon reactoren zijn hoog efficiënte ozon reactoren die optimaal gebruik maken van de toegevoerde ozon. De contacttijd in dit type ozonreactor is weliswaar lager dan bij een AS ozon reactor maar door het hergebruik van het ontstane restozon zijn de reactoren wel efficiënter. Dit type ozon reactor is onder het waterniveau te plaatsen , en is ook geschikt voor wisselende flows!

Een ozon reactor is een onmisbaar deel van de ozoninstallatie, hierin gebeurt namelijk het belangrijkste, het inmengen van ozon in water. De standaard ozonreactoren die wij kunnen leveren vind u hier, de AS en HD ozon reactoren. Onze reactoren zijn voorzien van gelaste flenzen, dit geeft een zeer degelijke constructie.

Het is afhankelijk van uw situatie welke ozon reactor het beste toepasbaar is, mocht u advies wensen over het toepassen van een ozon reactor neem dan gerust contact met ons op. Bekijk hier onze ozon reactoren