Filterput

Binnenkant complete filterputAls u een filterput wilt gaan gebruiken in uw vijver dan bieden wij verschillende filterputten aan. Naast het leveren van diverse filterput - en ozonsystemen bouwt Tol Watertechniek ook complete filterput installaties volgens klant specificatie. Hierbij kunt u denken aan een kant en klare filterput voor een koi vijver en tevens bouwen wij ook containers voorzien van een complete filterput installatie voor bijvoorbeeld een viskwekerij of dierentuin.

De inhoud van de filterputten is zeer divers, voor een koi vijver wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een zeef in combinatie met een beadfilter of meerkamerfilter. Bij viskwekerijen of dierentuinen worden er vaker trommelzeven met trickle- of beadfilters gebruikt, eventueel in combinatie met ozon en eiwitafschuimers. Onze filterputten worden volledig op maat gebouwd, met een filtersysteem zoals u dit wenst.

Uiteraard is het mogelijk om deze installaties zover te automatiseren zodat deze volledig automatisch funtioneren, dit geldt overigens ook voor de overige filter installaties. Op deze manier is het mogelijk om een (bijna) onderhoud vrij filter te realiseren.  Op de bovenste foto ziet u 2 automatisch spoelende vortexen, onderdeel van een filter installatie voor een gemeente vijver van 360m³. Dit filter systeem is ingebouwd in een betonnen kelder die op de onderste foto te zien is.

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden voor uw Filter keldersysteem, neem dan gerust contact met ons op.